A Microsoft Office (Excel, Word) forum. OfficeFrustration

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » OfficeFrustration forum » Microsoft Outlook » Installation & Setup
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read  

Outlook 2003 receiving Email but not sending



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 5th, 2010, 09:45 PM posted to microsoft.public.outlook.installation
ELITE Video
external usenet poster
 
Posts: 5
Default Outlook 2003 receiving Email but not sending

Yesterday I installed Outlook 2003 on a new laptop that is running Windows 7
on a 64 bit core i7. After some help from this forum I was able to overcome
the MAPI32 error, thanks NEO.

Now I am able to read email from my domain's email account but it will not
send. I have Outlook 2003 on my desktop and it works fine. I duplicated the
settings to my laptop and can not get an email to go out. Here is the message

Task 'mail.*****.com - Sending' reported error (0x80042109) : Outlook is
unable to connect to your outgoing (SMTP) server If you continue to receive
this message, contact your server administrator or internet service provider
(isp)

It is setup as an IMAP and my incoming mail server is identical to the
Outgoing in the account set up menu. I have everything identical as far as I
can tell between the desktop and laptop yet I can not send on the laptop. I
should note that this is sent over the same internet connection. I have tried
wireless and via the cable to the router and the result is the same. What is
getting in the way?

Thanks for any help.

Cole
Ads
  #2  
Old May 6th, 2010, 03:25 PM posted to microsoft.public.outlook.installation
Brian Tillman [MVP-Outlook]
external usenet poster
 
Posts: 2,485
Default Outlook 2003 receiving Email but not sending

"ELITE Video" wrote in message
...

It is setup as an IMAP and my incoming mail server is identical to the
Outgoing in the account set up menu. I have everything identical as far as I
can tell between the desktop and laptop yet I can not send on the laptop. I
should note that this is sent over the same internet connection. I have
tried
wireless and via the cable to the router and the result is the same. What is
getting in the way?


What mail service provider are you using? If you installed Outlook in
compatibility mode, uninstall it and reinstall normally.
--
Brian Tillman [MVP-Outlook]

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2019 OfficeFrustration.
The comments are property of their posters.