A Microsoft Office (Excel, Word) forum. OfficeFrustration

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » OfficeFrustration forum » Microsoft Access » Setting Up & Running Reports
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read  

Bound Chart in Report Issues - Access 2007



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 23rd, 2010, 02:13 AM posted to microsoft.public.access.reports
Andre[_5_]
external usenet poster
 
Posts: 6
Default Bound Chart in Report Issues - Access 2007

I have a simple table, containing a count, a status and an agent name.

I created a simple report, with a header by agent name. The idea is that the
report will display as:

Agent Name: Joe Blow
Simple bar chart - Horizontal Access Shows Status - In Progress, Complete,
Not Started
The value will be the count

This will repeat for each agent.

The report has groups, in the group header is the agent name and the chart
is also in the header, the detail section is hidden.

The problem I am having is that when I view the report, the charts flashes
on and off, as if it is a refresh issues. At first I uses a query as the
source. I have since created a temp table as the source.

Currently only a half dozen rows of data.

What am I doing wrong ?

Thanks

Andre

Ads
  #2  
Old May 23rd, 2010, 06:56 PM posted to microsoft.public.access.reports
Mark Andrews[_4_]
external usenet poster
 
Posts: 169
Default Bound Chart in Report Issues - Access 2007

I think that is an issue with Access 2007 and report view. Does the
flashing occur if you open the report in print preview?
Basically only use design and print preview.

There could be another cause that I don't know about but I have seen similar
behavior.

If you are using Vista search the web for vista issues with graphs (can have
some refreshing issues).

HTH,
Mark

"Andre" wrote in message
...
I have a simple table, containing a count, a status and an agent name.

I created a simple report, with a header by agent name. The idea is that
the report will display as:

Agent Name: Joe Blow
Simple bar chart - Horizontal Access Shows Status - In Progress, Complete,
Not Started
The value will be the count

This will repeat for each agent.

The report has groups, in the group header is the agent name and the chart
is also in the header, the detail section is hidden.

The problem I am having is that when I view the report, the charts flashes
on and off, as if it is a refresh issues. At first I uses a query as the
source. I have since created a temp table as the source.

Currently only a half dozen rows of data.

What am I doing wrong ?

Thanks

Andre


  #3  
Old May 24th, 2010, 02:05 AM posted to microsoft.public.access.reports
Andre[_5_]
external usenet poster
 
Posts: 6
Default Bound Chart in Report Issues - Access 2007

Thanks Mark. Yes, Print Preview is fine. Layout and Report view is the
problem.

At home I am using Vista 64 bit and at the office XP SP3, does the same
thing on both PC's.

Does anyone know whether MS is working on this ?

I like 2007, but it does seem to be quirky and buggy at times.

Andre

"Mark Andrews" wrote in message
...
I think that is an issue with Access 2007 and report view. Does the
flashing occur if you open the report in print preview?
Basically only use design and print preview.

There could be another cause that I don't know about but I have seen
similar behavior.

If you are using Vista search the web for vista issues with graphs (can
have some refreshing issues).

HTH,
Mark

"Andre" wrote in message
...
I have a simple table, containing a count, a status and an agent name.

I created a simple report, with a header by agent name. The idea is that
the report will display as:

Agent Name: Joe Blow
Simple bar chart - Horizontal Access Shows Status - In Progress,
Complete, Not Started
The value will be the count

This will repeat for each agent.

The report has groups, in the group header is the agent name and the
chart is also in the header, the detail section is hidden.

The problem I am having is that when I view the report, the charts
flashes on and off, as if it is a refresh issues. At first I uses a query
as the source. I have since created a temp table as the source.

Currently only a half dozen rows of data.

What am I doing wrong ?

Thanks

Andre


  #4  
Old May 24th, 2010, 12:33 PM posted to microsoft.public.access.reports
Mark Andrews[_4_]
external usenet poster
 
Posts: 169
Default Bound Chart in Report Issues - Access 2007

I doubt they are working on this issue. Just make sure you have SP2 and
live with the little bit of buggyness (not sure buggyness is a word).

You could try Access 2010 to see if it suffers from the same issue?

At least report view and layout view are not really needed,
Mark

"Andre" wrote in message
...
Thanks Mark. Yes, Print Preview is fine. Layout and Report view is the
problem.

At home I am using Vista 64 bit and at the office XP SP3, does the same
thing on both PC's.

Does anyone know whether MS is working on this ?

I like 2007, but it does seem to be quirky and buggy at times.

Andre

"Mark Andrews" wrote in message
...
I think that is an issue with Access 2007 and report view. Does the
flashing occur if you open the report in print preview?
Basically only use design and print preview.

There could be another cause that I don't know about but I have seen
similar behavior.

If you are using Vista search the web for vista issues with graphs (can
have some refreshing issues).

HTH,
Mark

"Andre" wrote in message
...
I have a simple table, containing a count, a status and an agent name.

I created a simple report, with a header by agent name. The idea is that
the report will display as:

Agent Name: Joe Blow
Simple bar chart - Horizontal Access Shows Status - In Progress,
Complete, Not Started
The value will be the count

This will repeat for each agent.

The report has groups, in the group header is the agent name and the
chart is also in the header, the detail section is hidden.

The problem I am having is that when I view the report, the charts
flashes on and off, as if it is a refresh issues. At first I uses a
query as the source. I have since created a temp table as the source.

Currently only a half dozen rows of data.

What am I doing wrong ?

Thanks

Andre


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 OfficeFrustration.
The comments are property of their posters.