A Microsoft Office (Excel, Word) forum. OfficeFrustration

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » OfficeFrustration forum » Microsoft Access » Setting Up & Running Reports
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read  

email recipient address shows twice



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 23rd, 2010, 05:54 AM posted to microsoft.public.access.reports
aussiebob
external usenet poster
 
Posts: 6
Default email recipient address shows twice

I have managed to use sendobject to email a report as an attachement and
populate the "email to" address however on the email to address shows twice-
once as a normal email address and then as that email address enclosed in the
hash signs.
#
Any help appreciated
Ads
  #2  
Old May 23rd, 2010, 03:29 PM posted to microsoft.public.access.reports
Douglas J. Steele[_3_]
external usenet poster
 
Posts: 3,143
Default email recipient address shows twice

Looks as though you've set the email address up as a hyperlink field. Take a
look at the HyperlinkPart function for how to extract only that part of a
hyperlink field in which you're interested.

--
Doug Steele, Microsoft Access MVP
http://I.Am/DougSteele
(no private e-mails, please)


"aussiebob" wrote in message
...
I have managed to use sendobject to email a report as an attachement and
populate the "email to" address however on the email to address shows
twice-
once as a normal email address and then as that email address enclosed in
the
hash signs.
#
Any help appreciated



  #3  
Old May 24th, 2010, 01:04 PM posted to microsoft.public.access.reports
aussiebob
external usenet poster
 
Posts: 6
Default email recipient address shows twice

Thankyou Douglas
I am new to Access and was not aware of Hyperlink features, having followed
through on your suggestion i looked at the how i had designed the database
and i changed the field format to Text instead of Hyperlink. After a few
minor adjustments to the data entered into the field everything works fine.
(it is a new database so the changes were not so difficult.) i will study
Hyperlinks in more detail but thanks very much for your information. (Aust
for World Cup)

"Douglas J. Steele" wrote:

Looks as though you've set the email address up as a hyperlink field. Take a
look at the HyperlinkPart function for how to extract only that part of a
hyperlink field in which you're interested.

--
Doug Steele, Microsoft Access MVP
http://I.Am/DougSteele
(no private e-mails, please)


"aussiebob" wrote in message
...
I have managed to use sendobject to email a report as an attachement and
populate the "email to" address however on the email to address shows
twice-
once as a normal email address and then as that email address enclosed in
the
hash signs.
#
Any help appreciated



.

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2018 OfficeFrustration.
The comments are property of their posters.