A Microsoft Office (Excel, Word) forum. OfficeFrustration

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Go Back   Home » OfficeFrustration forum » Microsoft Access » Database Design
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read  

database strange behavior



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old June 7th, 2010, 03:25 PM posted to microsoft.public.access.tablesdbdesign
Alain
external usenet poster
 
Posts: 65
Default database strange behavior

I do not know if it was already posted !!!
Hi to all,

I am wondering if some of you MVP can shed some light on this strange
behavior.
I have develop a database FE/BE and trnasfer old data from a legacy Access97
db. Everything was working just fine until this past monday.
I am starting getting error 3044 ... wrong file path msg from user,the path
in the msg was pointing directly to my development folder on my desktop.
I found out which table was causing the problem, so I just rebuild it,
transfer data fom the problem table to the new one, ran test and get the same
error, this time I decide to create again a new table, but this time directly
on the BE db sitting on the network, worked fine for 2 days.

Now, the fun part, I needed to add another control to the main form, write
about a dozen line of code for it and that is it.
To test this control, I make a copy of the BE db to my machine for testing
purpose with the latest data, (FYI; I never use the real one, always copies)
ran test and everythig is fine. I release the updated version on the network
so the users can start using it.
The next day, when the user ( different one ) is opening the new version, he
is getting the same error again, but this time, not only with 1 tables but
with 7 different ones this time. (the original problem table is included in
the 7, I just ran thru my code to relink manually to find out which is
causing problems).
I have absolutly no idea why all of sudden I am getting these bunch of 3044
errors, the BE is always at the same location on the network.
My BE db contains approx 160 tables and the process is always the same, When
the user start the program, it is checking to see if there is a newer version
available, if not then it continues with the same program.
If a new version is avalaible, it shuts down automatically so the end user
must use the newer version, once that process is done,
then the program start checking all linked tables and refreshes them and
then problems starts....

At one point in time I was not even able to manually relink the tables so
they can keep working until I find out what is the real problem behind this.

So what I did is I transfer all my forms, reports, modules, queries to a
blank db, compile an release it, same problem again when trying to connect,
so I did transfer all tables to a blank one, compact and repair and try
again, same problem, try to link manually, was not albe because of the same
problem.

the only solution for the time being is to put everything together into 1
new single db and run the program from the network, not the best but at least
I do not get those errors. We are currently using Access 2007 on XP machines.

So my question is what can possibly cause this "all of a sudden" strange
behavior ? How can I resolve this ?
I have tried averything I possibly know but I still hit the wall....
Iam open to anything, any discussion that will help me out on this one.




Ads
  #2  
Old November 10th, 2010, 11:39 AM
rekhasein rekhasein is offline
Banned
 
First recorded activity by OfficeFrustration: Nov 2010
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by Alain View Post
I do not know if it was already posted !!!
Hi to all,

I am wondering if some of you MVP can shed some light on this strange
behavior.
I have develop a database FE/BE and trnasfer old data from a legacy Access97
db. Everything was working just fine until this past monday.
I am starting getting error 3044 ... wrong file path msg from user,the path
in the msg was pointing directly to my development folder on my desktop.
I found out which table was causing the problem, so I just rebuild it,
transfer data fom the problem table to the new one, ran test and get the same
error, this time I decide to create again a new table, but this time directly
on the BE db sitting on the network, worked fine for 2 days.

Now, the fun part, I needed to add another control to the main form, write
about a dozen line of code for it and that is it.
To test this control, I make a copy of the BE db to my machine for testing
purpose with the latest data, (FYI; I never use the real one, always copies)
ran test and everythig is fine. I release the updated version on the network
so the users can start using it.
The next day, when the user ( different one ) is opening the new version, he
is getting the same error again, but this time, not only with 1 tables but
with 7 different ones this time. (the original problem table is included in
the 7, I just ran thru my code to relink manually to find out which is
causing problems).
I have absolutly no idea why all of sudden I am getting these bunch of 3044
errors, the BE is always at the same location on the network.
My BE db contains approx 160 tables and the process is always the same, When
the user start the program, it is checking to see if there is a newer version
available, if not then it continues with the same program.
If a new version is avalaible, it shuts down automatically so the end user
must use the newer version, once that process is done,
then the program start checking all linked tables and refreshes them and
then problems starts....

At one point in time I was not even able to manually relink the tables so
they can keep working until I find out what is the real problem behind this.

So what I did is I transfer all my forms, reports, modules, queries to a
blank db, compile an release it, same problem again when trying to connect,
so I did transfer all tables to a blank one, compact and repair and try
again, same problem, try to link manually, was not albe because of the same
problem.

the only solution for the time being is to put everything together into 1
new single db and run the program from the network, not the best but at least
I do not get those errors. We are currently using Access 2007 on XP machines.

So my question is what can possibly cause this "all of a sudden" strange
behavior ? How can I resolve this ?
I have tried averything I possibly know but I still hit the wall....
Iam open to anything, any discussion that will help me out on this one.

The exception is caused because EJB3.0 persistence mechanism treats the entity as new entity when EntityManager.flush() is invoked. In fact, the entity is obtained from the persistent store by a query in a session bean.It is passed to the remote client, then client edit it and pass it back to the session bean. And, finally, the session bean merges the entity and get an exception with EntityManager.flush().
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2017 OfficeFrustration.
The comments are property of their posters.